Audley End House

Audley End House

New access and interpretation improve the visitor experience

This Strategy, design and delivery contract for English Heritage required PLB’s team to sympathetically reinterpret and provide new orientation for one of England’s grandest stately homes. We designed subtle, freestanding wooden interpretation points for each room, which were then built by specialist craftsmen.

New Public Access

Rooms such as the Nursery Suite and the quirky Coal Gallery, previously not accessible to the public, were opened up to improve the visitor’s journey through the country house, with interactive displays exploring life from 17th-century  The interpretation within the Coal Gallery enabled hands-on exploration of the working household, whilst the Nursery included bespoke children’s games previously played with by Lord Braybrooke’s eight children and an exact replica of the original dolls house, with furniture we commissioned from a leading film prop making company.

Image courtesy of English Heritage

“The nursery floor was fascinating, and filled with modern children playing with toys of the past.”

Family Visitor

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!